منبع تغذیه آزمایشگاهی خطی یکی از دستگاههایی است که در رشته الکترونیک بسیار اهمیت دارد. این منبع تغذیه به عنوان پاور سوپلای سری نیز شناخته میشود. نوع خطی آن از انواع پاور ساپلای با فرکانس پایین است که از هیچ جزء سوئیچینگی در ساختار آن استفاده نشده است. بهعلاوه به دلیل فرکانس پایینی که دارد، دارای ترانسفورماتورهایی با حجم بیشتر است و ابعاد بزرگتری نسبت به نوع سوئیچینگ دارد. برای کار با این دستگاه بهتر است با شیوه عملکرد و کاربردهای آن بهخوبی آشنا شوید.
عملکرد منبع تغذیه آزمایشگاهی خطی چگونه است؟
در منبع تغذیه آزمایشگاهی از نوع خطی برای کاهش ولتاژ جریان متناوب ورودی، ابتدا از یک ترانسفورماتور جریان متناوب با هسته و سیم پیچ آهنی استفاده شده است. سپس ولتاژ توسط یک دیود یکسو شده و توسط یک خازن به ولتاژ پایدار تبدیل خواهد شد. علاوه بر این، این مدار یکسو کننده یک سری پیک مثبت موج سینوسی تولید میکند که ثابت نیستند؛ به همین دلیل نیاز به مدار صاف کننده یا خازن و تثبیت کننده دارد تا به یک سطح ثابت تبدیل شود.
مزایای منبع تغذیه آزمایشگاهی خطی
از مهمترین منابع تغذیه خطی میتوان به سادگی، قابلیت اطمینان، سطح صدای کم و هزینه پایین نگهداری آن اشاره کرد. این دستگاه دارای ساختار و طراحی سادهای است که باعث میشود کار با آنها در مقایسه با منبع تغذیه سوئیچینگ پیچیدگی کمتری داشته باشد. همچنین این ساختار ساده، احتمال شکست و کاهش دقت را کاهش میدهد و آنها را قابل اعتمادتر میکند. علاوه بر اینها پاور ساپلای خطی در برابر تداخلات الکترومغناطیسی مقاوم است و باعث ایجاد تداخل در امواج رادیویی با دیگر دستگاهها نمیشود؛ در نتیجه برای عملیات فرکانس بالا گزینه بسیار ایده آلی است.
عوامل موثر بر قیمت منبع تغذیه آزمایشگاهی خطی
مهمترین پارامترهایی که میتوانند بر قیمت منبع تغذیه آزمایشگاهی تاثیر بگذارند، عبارتاند از:
- امکان تنظیم ولتاژ خروجی
- کیفیت دستگاه
- وجود فن هوشیار
- قابلیت برنامه پذیری دستگاه
- قابلیت هشدار شنوایی و دیداری خودکار دستگاه
- محافظت در برابر جریانات مختلف
- برند منبع تغذیه